Tips

Hvad skete der med Sovjetunionen?

Hvad skete der med Sovjetunionen?

Sovjetunionen brød sammen i 1991, men det er stadig en af de vigtigste begivenheder i det 20. århundrede. Det var en kæmpe stormagt med meget magt og indflydelse i verden. Men det var også meget undertrykkende og havde mange problemer. Der var mange grunde til, at Sovjetunionen brød sammen, men der er to hovedårsager, som man ofte taler om: økonomiske problemer og politiske problemer.

Når vi taler om økonomiske problemer, taler vi om, hvordan Sovjetunionens økonomi ikke havde succes nok til at følge med andre landes. Sovjetunionens økonomi var afhængig af olieeksport, hvilket gjorde dem sårbare over for udsving på oliemarkedet – for eksempel OPEC-priserne. Det betød, at de ikke havde penge nok til at bruge på ting som sundhed og uddannelse, hvilket førte til, at mange mennesker var utilfredse med deres liv i landet.

Politiske problemer bidrog også til, hvorfor Sovjetunionen brød sammen. USSR havde i årtier forsøgt at forbedre forholdet til vestlige lande som

10 interessante fakta om Sovjetunionen

Sovjetunionen, eller Unionen af Socialistiske Sovjetrepublikker (USSR), er et nedlagt land. Det blev etableret i 1922 og opløst i 1991.

Sovjetunionen vil altid blive husket for sine resultater og fiaskoer. Her er 10 interessante fakta om USSR, som du måske ikke kender:

1) Sovjetunionen blev grundlagt den 30. december 1922 af det russiske kommunistparti.

Her finder du mere information om crown bubble.

2) USSR ophørte med at eksistere den 26. december 1991, da det officielt blev opløst i 15 forskellige lande.

3) Sovjetunionen havde to hovedstæder – Moskva og Skt. Petersborg.

4) Lenins lig er stadig bevaret i et mausoleum på Den Røde Plads i Moskva – Ruslands hovedstad siden 1918.

5) Landets nationalsang er "Internationale".

6) Den 6. marts 1990 meddelte Mikhail Gorbatjov, at han ville træde tilbage som præsident for USSR inden 1990, hvis parlamentet ikke godkendte hans reformer, som han foreslog at lave en ny union

Hvordan USSR blev til, og hvorfor det faldt

USSR blev til efter den russiske revolution. Den russiske regering blev væltet af bolsjevikkerne, ledet af Vladimir Lenin.

USSR faldt på grund af de økonomiske problemer, det stod over for i 1980'erne og 1990'erne.

Jerntæppet og dets indvirkning på verden i dag

Jerntæppet var en fysisk og ideologisk barriere, der adskilte Vesteuropa fra Østeuropa. Den blev opført af Sovjetunionen i 1947 for at forhindre udbredelsen af kommunismen og for at forhindre borgere i østeuropæiske lande i at flygte til Vesten.

Jerntæppet havde en enorm indflydelse på verden i dag, ikke kun fordi det var en af de vigtigste geopolitiske begivenheder i det 20. århundrede, men også fordi det førte til en stigning i spændingen mellem Rusland og NATO-landene.

Registreringsnummer DK 374 077 39